Salt Dough—fun for all ages!
Note: there are many variations on this simple recipe. Our advice is to experiment until you get exactly what you want.
Ingredients:
4 cups flour
1 cup salt
1-1/2 cups hot water (from tap)
2 teaspoons vegetable oil (optional)
Mix the salt and flour together, then gradually add the water until the dough becomes elastic. (Some recipes call for 2 teaspoons of vegetable oil at this point.) If your mixture turns out too sticky, simply add more flour. If it turns out too crumbly, simply add more water. Knead the dough until it’s a good consistency—then get out rolling pins, cups, bowls, straws, cookie cutters, plastic utensils, and let the fun begin!
If you want colored dough, mix food coloring, powdered drink mix, or paint into the water before adding it to the dry ingredients. Or you can paint your creations after baking them at 200 degrees. Baking times will vary depending on the size and thickness of the object, but make sure that all of it is hard. If the dough starts to darken before cooking is complete, cover with aluminum foil. Painted keepsakes will need to be sealed on all sides with clear varnish or polyurethane spray.
You can store your salt dough in a sealed container in the refrigerator, but usually not more than a couple of days.
Ingredientes: (para hacer a mansalva, reducir cantidades proporcionalmente según se necesite)
4 tazas de harina
1 taza de sal fina
1 parte de agua tibia
4 tazas de harina
1 taza de sal fina
1 parte de agua tibia
2 cucharaditas de aceite vegetal
Procedimiento:
Colocar en un recipiente amplio la harina y la sal. Con la mano mezclar con movimientos envolventes e ir agregando el agua poco a poco. Debes ir incorporando muy bien el agua para que no quede muy liquido. Sigue mezclando hasta que se desprenda facilmente de las paredes del recipiente.
Una vez que tengas lista la pasta, debes amasarla unos diez minutos hasta obtener una consistencia suave, elástica y tibia al tacto. Luego debes dejarla reposar en una bolsa por una hora.
Colocar en un recipiente amplio la harina y la sal. Con la mano mezclar con movimientos envolventes e ir agregando el agua poco a poco. Debes ir incorporando muy bien el agua para que no quede muy liquido. Sigue mezclando hasta que se desprenda facilmente de las paredes del recipiente.
Una vez que tengas lista la pasta, debes amasarla unos diez minutos hasta obtener una consistencia suave, elástica y tibia al tacto. Luego debes dejarla reposar en una bolsa por una hora.
Para darle color puedes usar colorantes de repostería o bien pintarla después de ser modelada. Se cuece al horno a temperatura media hasta que se endurece y ya tenéis las figuritas de vuestros hijos para la posteridad.
1 comentario:
yeeeee....jejeje...es una de las cosas mas divertidas del mundo mundial!!! Marranear con pasta de sal. Yo aun tengo mi calavera fumaoraaa!!! La que hicimos en casa de los papas...y la Anuka guardo la sirenita-foca que hice creo.
Besicos
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